23 en 24 april 2024

Coup De Ville - GEANNULEERD

Van zaterdag 13 april tot en met zondag 19 mei zal het kunstenparcours ‘Coup de Ville’ de polsslag in het hart van Sint-Niklaas weerom doen versnellen.

Met het thema 'Artists & Athletes: the hill they climb' trekken we de vete tussen lichaam en geest weer vlot. Zowel in kunst als in sport droomt men immers van de top! Tegengestelde domeinen? Een onoverbrugbare spagaat? Toch voelen roem of tragiek bij beiden even heftig aan. Maar wat is nu precies de betekenis en welke reikwijdte hebben aspecten zoals: talent, discipline, stijl, beperking, duur of kracht in kunst en sport? Die onderlinge verschillen en gelijkenissen onderzoeken we uitvoerig in de komende Coup de Ville.

Wil je slenteren of ga je toch maar eens joggen? Om te genieten van het parcours kiest elk zijn duur. Op negen opmerkelijke plekken tonen we tekeningen, sculpturen, schilderijen, video’s, installaties, glorie en labeur. Niet alleen zijn er 40 kunstenaars bij betrokken, maar ook coaches, atleten-met-olympische-ambities en G-sporters betreden ons podium. Heel de tentoonstelling lang zijn er initiaties, workshops, interviews en activiteiten. 

 Voor meer info en aankoop van tickets kan je terecht op de website van Warp.