dinsdag 16 april 2024

Concert: Manu Chao UITVERKOCHT

When this world goes crazy, let there always be a message of hope!

Manu Chao komt deze lente naar de lage landen en de geëngageerde artiest houdt daarbij ook halt in Sint-Niklaas voor een feestelijk concert in ’t Bau-Huis. Heugelijk nieuws dus, want ‘El Chapulin Chao’ is van geen muzikaal kleintje vervaard. Actief sinds de jaren tachtig als voorman van het begeesterende Mano Negra (‘Mala Vida’, ‘Out Of Time Man’, ‘King Kong Five’,…), katapulteerden ‘Clandestino’ (1998) en ‘Próxima Estación: Esperanza’ (2001) hem nadien het firmament in. Van beide albums werden miljoenen exemplaren verkocht en de daaropvolgende tournees met zijn band Radio Bemba Sound System, brachten hem naar grote arena’s en tot de nok gevulde stadions op alle continenten. Klassiekers als ‘Bongo Bong’, ‘Me Gustas Tu’ en ‘Clandestino’ vervelden daarbij tot wereldwijd meegezongen anthems. Ook nu nog zingt Manu Chao in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans, Arabisch en Wolof. Als gezicht van hoop en de strijd voor een anders globaliserende wereld, draaide hij jaren geleden het commerciële muziekcircuit de rug toe. Toch bleef hij al die tijd muziek maken en concerteren, maar dan wel op zijn manier. Deze keer als ‘Manu Chao Acoustico’ met aan zijn zijde de Argentijns-Italiaanse gitarist Lucky Salvadori en de Galicische percussionist Miguel Rumbao. Verwacht een best of, maar ook nieuw werk van zijn album dat eind 2024 zal verschijnen.

Que pasa por la calle? La vie est belle, le monde pourri! Próxima Estación San-Nicolás!

Deze show wordt georganiseerd door De Casino Concertzaal in samenwerking met Via Lactea, Kringwinkel Den Azalee, Opvangcentrum Rode Kruis, VLOS en Stadsbestuur Sint-Niklaas.

Support en aftershow

Het is halfweg 2020 wanneer Meskerem Mees met haar dromerige debuutsingle ‘Joe’ de hemel bestormt. Na een handvol mooie opvolgers, waaronder klassieker in wording ‘The Writer’ en het troostende ‘Seasons Shift’, volgt eind 2021 de langverwachte debuutplaat ‘Julius’. Het succes reikt tot ver in Europa: Meskerem wordt bekroond met Awards van Montreux Jazz en Music Moves Europe en is volop bezig aan een veroveringstocht langs tal van Europese podia. 

Soul Shakers draait een tropische mix van zwoele classics en de beste reggae, dancehall, oldschool en newskool hiphop. Fiesta garantizada!